Jeugdhulp en generalistische basis GGZ

Praktijk La Croix is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van jongeren en jong volwassenen. Jongeren en jong volwassenen die last hebben van psychische klachten kunnen bij ons terecht. Te denken valt aan:

  • ernstige somberheid
  • minderwaardigheidsgevoelens
  • assertiviteitsproblemen
  • angsten (bijvoorbeeld faalangst)
  • identiteitsproblemen en persoonlijkheidsproblematiek
  • rouwverwerking of andere verwerkingsproblemen
  • moeite hebben met het leggen of vasthouden van contacten

Vergoede zorg

Wij zijn door de volgende gemeentes gecontracteerd voor vergoede jeugdhulp vanuit Segment B (voorheen basis GGZ) voor jongeren tot 18 jaar: Amsterdam-Amstelland (Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Uithoorn en Ouder Amstel (DUO)) en jeugdregio Zaanstreek-Waterland (Beemster, Landsmeer, Edam/Volendam, Purmerend, Oostzaan, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Dit betekent dat wij onderzoek, diagnostiek en behandeling kunnen aanbieden die binnen Segment B vallen. De kosten hiervoor worden dan vergoed door bovenstaande gemeentes.

Voor de zorg voor volwassenen (ouder dan 18 jaar) zijn wij niet gecontracteerd bij specifieke zorgverzekeraars. In de meeste gevallen wordt de zorg die wij leveren alsnog vergoed, vaak in de lijn met de contracttarieven zoals afgesproken met gecontracteerde zorgaanbieders. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de precieze regelingen.

 

Eerst kennismaken

Omdat het zoeken van de juiste ondersteuning met alleen de informatie van een website vaak lastig is kunt u bij ons een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Op deze manier kunt u rustig met ons de persoonlijke situatie van u of uw kind bespreken en kunnen wij met u doornemen welke stappen er nodig zijn om de gewenste hulp op te starten en vergoed te krijgen. Om een traject te mogen declareren bij een gemeente of zorgverzekeraar zijn wij namelijk gebonden aan een aantal richtlijnen. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er een verwijsbrief van de huisarts aanwezig is voordat het intakegesprek kan plaatsvinden. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen wij dit u met u doornemen.

Wanneer u meer informatie wenst over de jeugdhulp of zorg vanuit de basis GGZ die wij kunnen bieden of een aanmelding wilt doen, neem dan contact op.

Contact opnemen

 

*Actuele informatie over de wachttijden (laatste update 27 februari 2018):

  • aanmeldingswachttijd: wanneer u belt kunt u op dit moment tussen 1 en 14 dagen bij ons op intake komen.
  • behandelingswachttijd: tussen de intake en het starten van het traject zit op dit moment gemiddeld 7 dagen.

Bovenstaande wachttijden gelden voor alle vormen van zorg (diagnosegroepen). Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de preeknormen). Meer informatie over de regels omtrent wachttijden kunt u hier vinden.

Kwaliteitsstatuut

Ons kwaliteitsstatuut is getoetst door GGZkwaliteitsstatuut en goedgekeurd. Wij voldoen daarmee aan onze wettelijke verplichtingen als zorgaanbieder. Ons kwaliteitsstatuut kunt u hier inzien: Kwaliteitsstatuut

 

AGB code van de Praktijk:                                          17 08 17 75

AGB code van de GZ-psycholoog, mevr. A Prakke:   94 00 46 52

Big-code van de GZ-psycholoog, mevr. A Prakke:     59 05 11 42 125

Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn