Judith Jansen

Remedial Teacher

In mei 2007 ben ik naast mijn studie filosofie als huiswerkbegeleider bij Praktijk La Croix aan de slag gegaan. Al snel bleek dat ik het begeleiden van basisschoolleerlingen minstens zo leuk vond als het begeleiden van middelbare scholieren. Daarom besloot ik de masteropleiding Special Educational Needs te gaan volgen. Tijdens deze opleiding tot remedial teacher heb ik mij verdiept in de diagnostiek en begeleiding van kinderen met leerproblemen, waaronder dyslexie en dyscalculie. Na het afronden van mijn opleiding heb ik mij verder gespecialiseerd in rekenproblemen.

In mijn ogen is het grote voordeel van individuele begeleiding dat je echt aandacht kunt geven aan de leerling en rekening kunt houden met zijn of haar sterke en minder sterke kanten. Ik vind het belangrijk om mijn begeleiding goed af te stemmen op wat de leerling nodig heeft. Het is een leuke uitdaging om bij ieder kind te ontdekken waar de obstakels in het leerproces zitten en samen naar manieren te zoeken waarop het leren wél lukt.

Naast mijn werk doe ik aan kogelstoten en aikido. Nee, was het maar waar! Geen spannende hobby’s: ik lees graag en luister veel muziek. Ik spreek af met vrienden en ga naast samen lekker uitgebreid eten ook graag naar de film en naar concertjes.

Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn