Kasper Beerlage

Manager & Psycholoog

Na mijn studie arbeids & organisatie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik als psycholoog gaan werken binnen de re-integratiesector. Ik ben begonnen als junior psycholoog en heb in die tijd vooral veel psychologisch onderzoek gedaan bij jongeren en volwassenen. Na enkele jaren ben ik doorgegroeid naar de functie van projectcoördinator en ik heb in deze functie verschillende projecten geleid die te maken hadden met de transitie die jongeren maken als zij van onderwijs naar arbeid gaan. De koppeling tussen de competenties van jongeren en de eisen van het (stage)werk stond steeds centraal. In deze periode ben ik op diverse scholen geweest, zowel op reguliere scholen als op speciaal voortgezet onderwijs, om te praten over de sterke kanten van hun leerlingen en hoe zij deze maximaal konden gaan inzetten.

In 2015 hebben Laura van Vuuren en ik Praktijk La Croix overgenomen. In La Croix kunnen wij al onze kennis, ervaring en ‘ondernemerskracht’ toepassen. In onze praktijk zien wij het raakvlak tussen en onderwijs en zorg en de koppeling tussen psychologie en pedagogie terug, iets waar wij al langere tijd naar op zoek waren. School is een belangrijk onderdeel van de levenswereld van een kind. Wij willen graag een positieve bijdrage leveren aan de kinderen die een klein of groot steuntje in de rug nodig hebben. Het vormt mijn dagelijkse passie en met veel bevlogenheid ga ik iedere dag naar kantoor.

In de dagelijkse praktijk ben ik vooral bezig met het managen van verschillende zaken in de praktijk. Ik heb onder andere overleg met medewerkers, werk aan beleidszaken, werk aan financiële en facilitaire zaken, werk aan communicatiemiddelen (bijvoorbeeld de website), werk aan personeelszaken en ik organiseer en onderhoud de contractering met bijvoorbeeld gemeentes en zorgverzekeraars.

Het leukste aan mijn werk vind ik het motiveren en inspireren van onze medewerkers. Ik streef daarbij naar een hoge mate van duurzaamheid en probeer een leeftijdsbewuste aanpak binnen de organisatie neer te zetten. Ik probeer mensen te ondersteunen in de wijze waarop zij denken dat zij hun functie het beste kunnen uitvoeren en ontwikkelen en ik ga actief opzoek naar hoe ik als werkgever daaraan kan bijdragen. Ik ben ervan overtuigd dat als je als mens de (creatieve) ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om jezelf te vormen in werk dat je dan een gelukkiger mens bent.

Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn