Michiel van Overmeire

Remedial Teacher, Neerlandicus

Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik Nederlandse Taal en Cultuur gestudeerd. Daarnaast ben ik nu bezig met het afronden van mijn Masteropleiding Special Educational Needs om kinderen met een leerachterstand nog beter te kunnen begeleiden. Met heel veel plezier werk ik sinds begin 2011 bij Praktijk La Croix.

Naast de remediëring van basisschoolleerlingen met problemen op het gebied van spelling en rekenen, geef ik middelbare scholieren huiswerkbegeleiding voor alle vakken inclusief de klassieke talen. Het leuke van dit werk vind ik dat je als remedial teacher echt iets kan betekenen voor een kind. Wij streven er met het hele team naar om het beste uit onze leerlingen te halen en hen mogelijkheden te bieden om hun talenten te ontwikkelen. Daarnaast vind ik de positieve sfeer die er op Praktijk La Croix heerst erg prettig: het is een omgeving waar de kinderen en mijn collega’s zich veilig en vertrouwd voelen.

Als ik niet werk, speel ik contrabas of basgitaar in verschillende bands. Veel van mijn vrije tijd gaat daarnaast op aan lezen en het bezoeken van musea en concerten. Ook ben ik nogal filmverslaafd!

Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn