Dyslexieonderzoek

Om dyslexie vast te kunnen stellen, is een uitgebreid dyslexieonderzoek nodig. Wij baseren ons bij het vaststellen van dyslexie op de definitie die de Stichting Dyslexie Nederland (SDN) geeft van het begrip. Volgens deze definitie gaat het om een ernstige lees- en of spellingachterstand die gekenmerkt wordt door hardnekkigheid. De verstoring treedt op bij het direct herkennen van een woord (= lezen) en het opschrijven ervan (= spellen). Blijkt het lees- en/of spellingprobleem van uw kind te voldoen aan alle criteria waarmee de SDN het begrip ‘dyslexie’ definieert, dan zijn we gerechtigd om hem/haar een dyslexieverklaring te geven. Dit mag overigens pas nadat uw kind een intensieve dyslexiebehandeling ondergaan heeft. Op basis van het onderzoek zullen wij dan ook een begeleidingstraject voorstellen.

Binnen de populatie dyslectici komen mensen met een ernstige enkelvoudige dyslexie in aanmerking voor een vergoede behandeling van hun lees- en spellingsproblemen door de gemeente waarin zij wonen. De diagnose ernstige enkelvoudige dyslexie kan door onze GZ-psycholoog gesteld worden.

Binnen veertien dagen wordt het onderzoeksverslag besproken tijdens het nagesprek. In het verslag doen wij een voorstel voor de begeleiding. Indien de leerstoornis recent door middel van onderzoeken in kaart is gebracht of als er genoeg toetsgegevens van school zijn, kunnen we direct starten met de gewenste begeleiding.

Wilt u uw kind bij ons aanmelden voor een dyslexieonderzoek? Neem dan contact met ons op voor het inplannen van een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Of meld uw kind direct aan en stuur uw gegevens en vraag alvast op.

Direct aanmelden

 

Keurmerk NKD 17120

Praktijk La Croix is aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Het aansluitnummer van onze praktijk is: 17120.

 

Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn