Pauline Lionarons

Pedagoog & Master of Education

Sinds september 2008 ben ik werkzaam bij Praktijk La Croix. Hier ben ik begonnen als stagiaire en later in dienst gekomen als pedagoog. Eerst heb ik Onderwijskunde gestudeerd en daarna heb ik heel bewust de overstap gemaakt naar de meer praktijkgerichte opleiding Pedagogiek, met als specialisatie de Onderwijszorg. Inmiddels heb ik de Masteropleiding Pedagogiek (domein orthopedagogiek) afgerond waarin ik mij verder heb verdiept in diagnostiek en behandeling van kinderen en jeugdigen.

In het verleden heb ik leerlingen van verschillende leeftijden op allerlei wijzen begeleid. Zo heb ik huiswerkbegeleiding en examentrainingen gegeven, maar heb ik ook MBO studenten binnen een leerwerktraject begeleid bij het verwerven van hun competenties. Mijn ervaringen hebben mij een zeer bruikbare samenvoeging van kennis en vaardigheden opgeleverd, die ik dagelijks met veel plezier inzet bij het begeleiden van leerlingen met of zonder specifieke aanvullende problemen. Naast het verzorgen van (specialistische) één op één begeleiding, neem ik ook onderzoeken af.

Niets is voor mij leuker dan het motiveren van kinderen en hen betrokken te laten zijn bij het leren. Ieder kind is anders en het is voor mij de kunst om de begeleiding zoveel mogelijk af te stemmen op de individuele behoefte. Een kind dat met een tevreden glimlach de deur uit gaat is het streven.

Buiten mijn werk speel ik met veel plezier hockey en reis ik graag de wereld rond! Daarnaast ga ik in eigen land graag op pad met mijn man en twee kinderen.

Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn