Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding, ook vaak bijles genoemd, is bedoeld als extra ondersteuning bij het leren. De leerling krijgt vakinhoudelijke ondersteuning bij de vakken waar hij of zij moeite mee heeft. Leerlingen kunnen voor alle vakken op alle niveaus bij ons terecht. Wij bieden onze huiswerkbegeleiding aan in de vorm van:

Individuele huiswerkbegeleiding
 In het kort
  • een individuele les duurt 60 minuten
  • vaste huiswerk/studiebegeleiders
  • onder supervisie van een psycholoog
  • contact met ouders en school
  • monitoring van de cijfers die behaald worden

De begeleiders

Bij individuele huiswerkbegeleiding staat er een vaste huiswerkbegeleider iedere week voor uw kind klaar. De opleidingsachtergrond kan per begeleider verschillen, net zoals de expertise van de begeleider. Wij werken met psychologen, (ortho)pedagogen, docenten, toegepast psychologen en remedial teachers.

Contact met school

Alleen met uitdrukkelijke toestemming van de ouders van het kind nemen wij contact op met school. Wij kunnen de voortgang en bijzonderheden met mentoren, docenten of zorgcoördinatoren bespreken.

Aanmelden

Wilt u uw kind bij ons aanmelden voor huiswerkbegeleiding of bijles? Neem dan contact met ons op voor het inplannen van een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Of meld u direct aan en stuur uw gegevens en vraag alvast op.

Direct aanmelden

 

Huiswerkbegeleiding versus Remedial Teaching

Bij Remedial Teaching ligt het accent primair op het aanleren van leerstrategieën en secundair op het vergroten van de vakinhoudelijk kennis. Bij (individuele) huiswerkbegeleiding daarentegen is dit precies andersom, het vergroten van de vakinhoudelijke kennis staat voorop.

 

Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn