Huiswerkklas

Wanneer?

De huiswerkklas is drie dagen per week open:

  • Dinsdag tussen 15:00 en 19:00
  • Donderdag tussen 15:00 en 19:00
  • Zondag tussen 12:00 en 16:00

Voor wie is de huiswerkklas?

De huiswerkklas is bedoeld voor leerlingen die:

  • enige aansturing nodig hebben bij het overzien en afronden van hun huiswerk en waarbij er geen of in geringe mate sprake is van leerproblematiek.
  • of een Remedial Teaching traject volgen en tijdens de huiswerkklas meer aandacht willen richten op het vak zelf, terwijl tijdens de Remedial Teaching meer aandacht besteed wordt aan het ontwikkelen en verbeteren van de leerstrategieën.

Opbouw huiswerkklas

De begeleiding begint met een vrijblijvend gesprek met ouder(s) en kind. Samen proberen wij een goed beeld van de situatie te schetsen, waarna wij in overleg doelen opstellen. Op basis hiervan geven wij advies over de intensiteit van de huiswerkklas en bespreken wij zo nodig de mogelijkheden voor aanvullende trajecten.

Regelmatig wordt er samen met ouders en leerling een evaluatiegesprek gevoerd over de voortgang.

Doelen huiswerkklas

De planning van de leerling vormt de leidraad voor het gehele traject en zal daarom veelvuldig geraadpleegd worden. Leerlingen leren mede daardoor zelfstandig hun werk te plannen en een daarbij passend tijdspad in te delen, hun huiswerk zelfstandig te maken en hoe zij hun toetsen kunnen voorbereiden. Op deze manier leren zij hun tijd efficient(er) in te delen, zodat duidelijk is welke tijd aan school besteed moet worden om alles op tijd af te hebben, en welke tijd vrije tijd is. Dit geeft meer overzicht voor de leerlingen.

Hoe meld ik mijn kind aan?

Neem contact met ons op voor het inplannen van een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Of meld uw kind direct aan en stuur uw gegevens en vraag alvast op.

Direct aanmelden

Voor de prijzen van de huiswerkklas kunt u hier terecht.

 

Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn